Internationaal

Wij spreken 🇳🇱 🇬🇧 🇫🇷 🇸🇪

U heeft een probleem met uw paard?

Contacteer ons voor een second opinion of videoconsult.

Gastsprekers congressen en opleidingen

Wij delen graag onze ervaring met anderen en hebben reeds eerder hoorcolleges en clinics verzorgd in zowel binnen- als buitenland.

U bent op zoek naar een fijn sportpaard?

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd, contacteer ons met wat u zoekt en wij helpen u met het vinden van de juiste match.

Extra info voor Zweedse klanten

Bent u op zoek naar een fijn paard? Een leuke pony? Heeft u tot op heden niet gevonden wat u zoekt?

Aangezien wij een grote klantenkring in Zweden opgebouwd hebben krijgen wij regelmatig de vraag om te bemiddelen bij aankoop van een paard.

Hoe gaat dit in zijn werk:

Wij voeren een uitgebreid gesprek met de klant over zijn eisen, wensen, budget en eigen ervaringen.

Wanneer er geschikte paarden gevonden zijn kan de klant deze in België of Nederland komen testen of wij kunnen dit voor u doen.

FAQ

Is het moeilijker dan een paard in Zweden kopen? Nee, de afstanden zijn hier maar een tiende deel van de afstanden die je in Zweden af moet leggen om een paard te kunnen bekijken. Het aanbod is hier ook groter, zowel voor paarden als pony’s dus u kan vaak meerdere paarden uittesten op dezelfde dag. U kan ervoor kiezen om door ons op de luchthaven opgehaald en afgezet te worden. Van a tot z kunnen wij dit plannen voor u.

Is het goedkoper dan een Zweeds paard? Nee, meestal niet, maar door het grotere aanbod krijgt u vaak meer waar voor uw geld. Een goed paard is duur in elk land. Maar toch is het lonend om ook buiten Zweden op zoek te gaan. Paarden die wedstrijdervaring hebben in België en Nederland zijn vaak beter getraind en de springpaarden hebben meer uitdagende banen achter de rug zodat ze makkelijk een niveau hoger mee kunnen in Zweden.

Ik wil liefst een jong paard direct van de fokker, kan dat? Uiteraard kunnen wij u ook rondleiden bij fokkers die u graag hun talentvolle jonge paarden zullen tonen.

Wat als ik tot aankoop over ga? Dan kunnen wij het gehele proces voor u verzorgen zodat het paard eventueel gekeurd wordt en op transport naar Zweden gaat. Ook het gesprek met uw Zweedse dierenarts of verzekeringsmaatschappij kunnen wij voeren.

Ik heb al veel paarden getest maar vind niet wat ik zoek, wat als ik dat via jullie ook niet vind? Voor u op zoektocht gaat is het belangrijk om goed te weten wat u wilt. Als u niet weet wat u zoekt zal u het ook in het buitenland niet vinden. Wij hebben grote ervaring in het matchen van paard en ruiter en zullen u hierbij ook bijstaan. Maar ‘het perfecte paard’ kan u enkel zelf ‘maken’, die kan u niet kopen. Een nieuwe combinatie moet tijd krijgen om aan elkaar te wennen.

Hoe weet ik of het paard dat ik in België koop het naar zijn zin zal hebben in Zweden? Wij kennen uit eigen ervaring de verschillen tussen de manier van paarden houden in beide landen. Hiermee houden wij zeker ook rekening tijdens het zoeken van een paard.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met een paard in het buitenland te testen? Afhankelijk van het aantal paarden dat u gekozen hebt om te testen kan u vaak de volgende dag al terug naar Zweden vliegen, of u maakt er een leuk uitje van en bezoekt nog enkele van de mooiste paardensport evenementen van Europa die hier wekelijks plaats vinden.