Sportpaarden

Dressuurpaarden
Springpaarden

Bij Cooburg trainen we al onze paarden met de grootste zorgvuldigheid. Daarbij wordt uiteraard al onze biomechanische, medische en trainingsfysiologische kennis gebruikt om ervoor te zorgen dat elk van onze sportpaarden goed in zijn vel zit en optimaal kan presteren. Tel hierbij de jarenlange ervaring in de sport en het opleiden van paarden en je hebt de juiste combinatie om een paard alle kansen te bieden zich correct te ontwikkelen.

Door vast te houden aan een systeem wat duidelijk en stressvrij is voor ieder paard heeft Sofie al successen behaald met de meest moeilijke paarden, op het hoogste niveau in springen en dressuur. Deze kennis met betrekking tot trainen en het gezond houden van uw paard geven wij graag door in trainingen en opleidingen.

Bent u op zoek naar een uiterst correct gereden sportpaard?

U wil uw paard graag op een fijne en houdbare manier laten uitbrengen in de sport?

Talentvolle jonge paarden

Paardenwelzijn

Als bedrijf zijn wij ons ervan bewust dat de paardensport en de paardenhouderij in het algemeen momenteel sterke kritiek krijgt mbt dierenwelzijn en wij vinden daarom openheid en duidelijkheid naar de rest van de maatschappij een belangrijke schakel in het werken naar een groter draagvlak voor de paardenwereld.

Wij zijn dagelijks actief bezig met het welzijn van onze paarden:

  • Al onze paarden krijgen dagelijks de mogelijkheid om zich vrij te bewegen in alle gangen (tenzij een blessure dit tijdelijk niet toelaat): elk paard staat 365 dagen op de weide of zandpaddock, bij slecht weer minimaal enkele uren, bij goed weer 12-24u
  • Onze paarden beschikken permanent binnen en buiten over vers drinkwater, hooi of gras, en staan dus nooit met een lege maag
  • Wij voeren de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier, met een dieet op gras en/of ruwvoer gebaseerd, aangevuld met balancers, vitaminen en mineralen, aangepast aan de behoeftes van ieder paard
  • Sociaal contact met andere paarden zowel binnen als buiten
  • Training van de paarden volgens belasting-belastbaarheidsmodel en wetenschappelijk bewezen trainingsfysiologische principes
  • Regelmatige kwalitatieve preventieve zorg: fysiotherapie, osteopathie, hoefverzorging, tandzorg, ontworming etc
  • Wij zijn sterk gekant tegen alle ’trainingsvormen’ en ‘hulpmiddelen’ die pijn of ongemak veroorzaken bij het paard of die de biomechanisch correcte beweging van een paard verhinderen.
  • Straffen is géén trainingsmethode.
  • Elk paard wordt als een individu behandeld met betrekking tot training en materiaalkeuze, het gebruikte hoofdstel, bit, zadel, singel etc is individueel aangepast voor het hoogst mogelijke comfort. Géén incorrect gebruik van materialen zoals hulpteugels of te strakke neusriemen.
  • Tijdens het rijden zijn we als ruiter alert voor de signalen van onze paarden en geven we hulpen om te communiceren, niet om te dwingen, zodat onze paarden pijn- en stressvrij kunnen presteren. Ruiterfitheid en balans vinden wij belangrijke schakels in het optimaal bewegen van het paard en ook daar werken wij actief aan.

Iedereen is vrij om ons vragen te stellen over hoe onze paarden behandeld worden op onze stal of tijdens trainingen, of om zelf te komen kijken.